Thank you  for visiting our blog. Harry’s Story documentary is now complete and is available free, online.  Harry Andringa kindly let Ken and Cathy Hook interview him and ask questions about his experiences during the war.  Harry used to visit local schools in the fall months, around Remembrance Day, and tell high school children about the hardships his family faced after Nazi occupation in his village.  He explains how everything changed when the Nazis arrived.  He explains about the ‘Hunger Winter’ when thousands of Dutch citizen starved to death when the Nazis cut-off food supplies.

Harry’s family hid Jews from the Nazis.  Being caught was punishable by sent to a concentration camp or death for the Jews and the Dutch families.He describes concentration and death camps including the infamous Auschwitz.  His memories are supported by vintage war footage from the Canadian Army Newsreels.

Harry hopes that telling his memories of WWII in Holland will educate children into the horrors of war and what can happen when dictators and oppression can go unchecked.  History should not be able to repeat itself again.

View the complete documentary on YouTube.
Return to Home.

7 thoughts on ““Harry’s Story” Documentary Completed – Available Free for Public Showing

 1. Thank you Harry & Fim! The film was wonderful! As you know my Dads story was very similar! I deeply appreciate you sharing this story!
  Pat Brouwer-Vlasic
  Northbrook

 2. Hallo Harry, ik heb zojuist, bij toeval naar ik aanneem, je filmpje bekeken…., en ik heb eea met bewondering bekeken. Het zijn mensen zoals jou die de wereld draaiende houden! Ikzelf ben een 56-jarige Nederlander (van oorsprong uit Dordrecht), nu wonende in de UK -sinds 1995- en getrouwd met een fantastische Engelse dame. Helaas heeft ‘misfortuin’ gezondheidswijs het pad van mijn gezin verscheidene keren gekruist, maar dit is niets vergeleken met de risico’s die jij en naasten hebben moeten ondergaan.
  Ik kan mij nog herinneren dat ik als ‘jochie’ op de basisschool een werkstuk deed, met onder meer als onderwerp de twee ‘moffen’ die op de boerderij van mijn grootouders in Dubbeldam (nu deel van ‘Dordt’), laten we zeggen, ‘verbleven’….
  De ene ‘gast’ was een ‘goeie’ volgens mijn oma, de andere was ‘een stuk minder goed’…..; ik kan mij nog herinneren dat ze mij ook vertelde dat niet iedereen in het dorp ‘goeie moffen’ over de vloer hadden, en waardoor sommigen het leven moesten laten…., iets wat ik mij simpelweg als een teenager van de zeventiger Jaren niet kon voorstellen!
  Hoe dan ook, bedankt voor je inspirerende verhaal en Good Health toegewenst! Mocht je in de buurt van Gloucster UK zijn, ben je van harte welkom. Jos.

 3. Hello Harry..My father was in the RCA when they liberated Hollande..He never told me much about the war but he did say that Hollande was 1 of the greatest things he was part of..Our story touched my heart but my is no longer alive but he does live in my heart…thank you your story about the Canadien Army. God Bless you and my father..

 4. Thank you Harry and Holland for sharing such a warm and personal thing of WW 2. Stories of what happened need to be told so that as human beings we never forget what we are capable of doing to each other

Leave a Reply

Your email address will not be published.